Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ÚJ KISLEMEZ - "Stardust"
KIADÁSI DÁTUM: 2003. április 14.

ÚJ ALBUM - "Counterfeit²"
KIADÁSI DÁTUM: 2003. április 28.

Martin L Gore, a Depeche Mode alapító tagjainak egyike és az együttes dalszerzője szóló lemez kiadására készül, amely album a "Counterfeit²" névre hallgat majd, és április 28-án jelenik meg a Mute Records gondozásában.

A "Stardust" nem más, mint egy David Essex klasszikus, amely mintegy az albumról kiemelve, az első kislemezes szám lesz április 14.-i megjelenéssel.

A "Counterfeit²" tulajdonképpen a második darabja a Martin L. Gore féle 'másolat' sorozatnak, amelynek első része "Counterfeit" címmel látott napvilágot 1989-ben. A sorozat következő darabja szintén egy széles közegből merítő és szenvedélyes gyűjtemény lesz. Az új album nem más, mint 11 teljes átdolgozáson keresztül esett szerzemény gyűjteménye Gore nézőpontjából. A számokat eredetileg olyan előadók tették híressé, mint Lou Reed, Iggy Pop, Nick Cave And The Bad Seeds, Kurt Weill, John Lennon, Brian Eno és David Essex.

Az anyag az elmúlt 18 hónap munkájának termése, amelyet Gore otthoni stúdiójában rögzített. A dalok pedig azok, amelyek annyira mélyen megérintették Gore-t, hogy emlékeiben felkutatta őket, és új köntösbe öltöztette azokat. A számok egészen a fülledt XXI. századi blues-tól a fájdalmasan szerelmetes sci-fi altatókig terjednek. Az albumon megtalálható az emelkedett alt-countrys suttogó bariton és a megkapóan elektronikus dallamvilág is. Csillogó újra-felfedezése ez olyan eltemetett kincseknek, amelyek egyetlen közös jellemzője talán a Martin által beléjük ültette ösztönösen érzett lelki kötődés.

"Nagyon szerettem volna érzékeltetni az egyéni rajongói látásmódot" - mondja Martin. "Van valami ezekben a dalokban, amit kedvelek, és ez a valami fogja össze az albumot. Talán a mély érzelmi töltet az, azt hiszem. Mindegyik dalhoz fűződik személyes élményem
."